Travian Answers

Låt oss börja med din fråga

Sök genom att besvara frågor

För att hitta ett svar, välj en huvudkategori och sedan en underkategori tills svaret visas nedan. Om du inte hittar det svar du söker på egen hand, har du en möjlighet att kontakta oss på slutet.

Jag har en fråga om...

Låt oss gå in på detaljer:

Sök via sidöversikt

Föredrar du söka via en vanlig sidöversikt som du känner igen från dina favoritwebbplatser? Inga problem alls, använd bara Answers sidöversikts-navigering för att hitta svaret.

Hur kan jag skapa ett alliansforum?

Alliansforum

I februari 2008  infördes ett nytt alliansforum . Detta nya forum stöder offentliga forum, konfederationsforum , alliansforum och stängda forum. Nedan är en liten tutorial hur man skapar alla dessa kategorier.

ally_forum


Start
Du kan börja skapa ett alliansforum genom att klicka på  new forum knappen när du är på "forumfliken" i din alliansmeny. När du klickar på den här knappen, kommer du att se en meny för att skapa ett nytt forum. Som jag nämnde tidigare, är det möjligt att lägga till olika sorters forum. De beskrivs här nedanför.

 • Öppet forum 

  Ett öppet forum kan läsas av alla i spelet. Ett sånt här forum kan användas för ansökningar, kungörelser och mycket mer.

  ally_forum

   

 • Konfederationsforum 

Denna typ av forum är avsett för allianser och deras vingar. När du tittar i menyn för att skapa ett sådant här forum, ser du att du måste lägga till de allianser som ska kunna läsa och skriva inlägg här. Detta gör man genom att lägga till  alliansens ID eller tagg. Din allians kan alltid använda det här forumet, du behöver inte lägga till den. Du klickar '+' ikonen i listan  för att skapa en extra rad  för att lägga till en allians i.

 • ally_forum

   

 • Alliansforum
  Alliansforumet är det enklaste av alla forum och är avsett endast för din alliansmedlemmar. Det enda du behöver göra är att fylla i forumets namn och beskrivning och lägga till forumet. Detta forum kan endast ses av och postas i av dina alliansmedlemmar.
 • ally_forum

   

 • Stängt forum

   Denna typ av forum fungerar ungefär på samma sätt som ett konfederationsforum . Forumet  kan endast ses av och postas i av personer i listan som visas  automatiskt när man försöker  skapa ett forum av denna typ. Spelare kan läggas till genom deras ID eller spelarnamn. Forumet kommer bara att vara synlig för dem i listan samt    administratör (er). Återigen,  du kan lägga till ytterligare namn i listan genom att klicka "+"-knappen.

  ally_forum

   

Resultat
Nedan är en bild av ett forum du kan efter att ha följt anvisningarna ovan. Här är forumen är markerade. Rött representerar öppna forum som kan läsas av vem som helst. Blå representerar forum endast åtkomliga för medlemmar vars allians är tillagd. Den gröna delen är  alliansforum, som kan ses av och postas i av alliansens medlemmar. Slutligen, gult ärl ett slutet forum vilket endast kan läsas av och postas i av spelare som blivit tillagda där.

ally_forum


  När du klickar på edit knappen, förändras bilderna till vänster på forumen till små menyer som du kan använda för att editera forumet. Klicka runt på de små menyerna och se vad som händer.

BBkod
De nya forumen accepterar bara en viss uppsättning BBCode. Nedan är en lista..

 • [b]Fet[/b]
 • [u]Understruken[/u]
 • [i]Kursiv[/i]
 • [color=red]Röd text[/color]
 • [quote]Citat[/quote] ELLER [quote=Player name]Citerar sektion med "skriven av" ruta/quote]
 • [list] [*]lista föremål [*]lista föremål [/list]
 • [village=(x-coord|y-coord)] eller [village=x-coord|y-coord] eller [village=mapid] ger en länk till byöversikt  för närvarande finns vissa problem med detta  
 • [player=uid] ger en länk till den specificerade spelarens profil för närvarande finns vissa problem med detta
 • [alliance=aid] ger en länk till den specificerade alliansens profil för närvarande finns vissa problem med detta
 • [Legionnaire] legionär ikon.
  Detta kan göras med alla typer av trupper, bara se till att du använder den korrekta stavningen, inklusive stora bokstäver! Titta i ingame instruktioner för den exakta stavningen.

Koderna ovan fungerar bara. com forum. När du använder ett annat språk måste du använda taggarna på samma språk. Till exempel är den tyska taggen för [village=] " [dorf=]"

.
[color=] taggen kan användas med följande: 'aqua', 'black', 'blue', 'fuchsia', 'gray', 'green', 'lime', 'maroon', 'navy', 'olive', 'purple', 'red', 'silver', 'teal', 'white', 'yellow' samt process-färgvärden skrivet hexadecimal sätt som till exempel * 00F eller 0000FF * (för blå).Alternativt kan du använda knapparna längst upp i textfältet:

ally_forum

 

Problem?

ally_forum


Ta bara bort länken du la i alliansalternativet "länk till forumet" och problemet kommer att försvinna. 


Har din fråga besvarats på ett tillfredsställande sätt?

Ja   Neutralt   Nej