Travian Answers

Låt oss börja med din fråga

Sök genom att besvara frågor

För att hitta ett svar, välj en huvudkategori och sedan en underkategori tills svaret visas nedan. Om du inte hittar det svar du söker på egen hand, har du en möjlighet att kontakta oss på slutet.

Jag har en fråga om...

Låt oss gå in på detaljer:

Sök via sidöversikt

Föredrar du söka via en vanlig sidöversikt som du känner igen från dina favoritwebbplatser? Inga problem alls, använd bara Answers sidöversikts-navigering för att hitta svaret.

06. Använda statistik/rapporter/meddelande&profil?

beginner


På denna statistiksida kan du jämföra din by  (och hela ditt kontos framgång) mot andra spelares byar. Längst upp kan du se flikar över olika rankningskategorier; du kan se spelare med flest invånare, allianser med flest poäng, de största byarna, de bästa och starkaste hjältarna, PLUS översikten (som visar serverns spelutveckling) och fliken allmänt som visar generell information om servern. Om du stannar kvar på fliken SPELARE, så ser du en underkategori med fler flikar du kan titta på. Dessa är anfallare, försvarare och topp 10 statistik. Dessa visar dig bästa anfallare, bästa försvarare och även din egna rank där; Topp 10 listan visar de 10 bästa av de 2 kategorierna (och även några andra kategorier). Statistiksidan kan vara användbar om du t.ex vill visa vänner och familj hur du ligger till eller om helt enkelt vill se hur andra ligger till i spelet.

beginner


Rapport och meddelandesidorna är mycket viktiga för en växande by.

Kommunikation med andra och information om vad som händer på ditt konto är viktigt för att sköta ett stort och mäktigt imperium.

Rapporter

Du får en rapport så fort något vitkigt händer i ditt imperium. Vanligtvis får du en rapport  när: du har genomfört handel (det finns 2 uppsättningar rapporter: en när dina köpmän tillgodoser en by med råvaror, en när andra spelares köpmän tillgodoser din by; när du skickar råvaror mellan dina egna byar kommer bara en rapport som visar när transporten är slutförd), du har blivit anfallen, du har genomfört en eget anfall, du har fått förstärkning eller förstärkt någon annan, du har slutfört ett äventyr m.m.

Det finns också ett sätt för dig att filtrera dina rapporter; du ser ett antal flikar med olika kategorier för att filtrera vad du vill se. Du kan välja att visa alla dina rapporter (vilket är standardinställningen när du öppnar rapportsidan), du kan filtrera så du bara ser attacker, bara ser handel eller bara ser äventyr (ligger under fliken blandat). Du har också en möjlighet att arkivera rapporter som du vill spara så att du lättare kan radera de du inte vill ha kvar. I T4 finns det också en ny rapportfunktion; detta är den sista fliken. Kringliggande visar händelser som har skett i ditt omedelbara närområde runt dina byar. Dessa kan innehålla attacker emot oaser eller andra närliggande strider som har skett. 

Du kan också dela med dig av rapporter till andra spelare, såsom vänner eller alliansmedlemmar. Men tänk på att rapporter med information om andra spelare inte skall publiceras offentligt utan den andra spelarens godkännande.

Meddelanden

InGame messages (IGMs=InGame messages) är ett meddelandesystem som Travian erbjuder där du kan skriva till andra spelare. Du kan ta emot och skicka meddelanden. I din meddelandeöversikt kan du se din inkorg där alla dina meddelanden finns och skickat där alla din skickade meddelanden finns. Det finns också en flik som heter skriv när du vill skriva nya meddelanden. Precis som med rapporter finns det även en arkivfunktion för meddelanden.

Du kan även kommunicera med Travianteamet genom IGMs ; den lilla kryssrutan till vänster visas i en annan färg: röd för the Multihunter och grön för Supporters.

Profil

beginner


Nu är det dags att titta på din profilsida; du kan använda din profilsida för att editera dina kontoinställningar, lägga till och ta bort sitters och göra en beskrivning av dig och ditt imperium som andra spelare kan läsa. Men tänk på att all offentlig text måste följa spelreglernas netikett.

Den första fliken översikt visa din profils nuvarande innehåll; denna sida innehåller diverse grundinformation om dig, din ålder, kön och ort som du kan välja om den skall vara dold eller synlig för andra. En lista över alla dina byar och oaser som tillhör dessa visas också. Till höger finns en liten avatar av din hjälte; han visas tillsammans med alla sina kraftfulla föremål som du har utrustat honom med. Du kan också komma till sidan där du editerar din profil genom att klicka på den gröna länken editera profil på översiktssidan.

Detta tar oss vidare till profilsidan, där du kan ändra/lägga till all den information du vill visa för andra. Profilsidan kan också användas till att ändra dina bynamn, du kan alltid gå in och ändra dem när du vill. Om du har lyckats vinna en medalj så finns det en knapp på sidan som när du klickar på den visar motsvarande koder för medaljerna; dessa koder måste skrivas in i någon av de 2 textrutorna ovan för att bli synliga för dig och andra spelare. 

Sidan med inställningar är väldigt användbar, speciellt om du använder pluskonto. Du kan anmvända denna sida för att lägga till direktlänkar till ditt konto för lättare navigering i spelet. Du kan ställa in rapportfilter för att t.ex välja vad du inte vill ha rapporter om, genom att bocka i vald ruta. Förutom detta så kan du även ställa in hur många meddelanden som skall visas per sida. Du har också möjligheten att välja vilken tidszon som skall visas på kontot.

Nu har vi kommit till den sista (men kanske den viktigaste) fliken; kontofliken. Kontofliken är endast tillgänglig för kontoägaren; det betyder att sitters inte kan göra några ändringar på kontot. Först och främst så kan man via kontofliken ändra sitt lösenord och email som kontot är registrerat med. Det sista är viktigt för att t.ex överföringslänkar gällande guld inte fungerar om man inte har tillgång till den email som kontot är registrerat med. När du gör ett byte av email så kommer det 2 uppsättningar med mail: ett till den gamla adressen och en till den nya med information om att byte har skett.

Kontotfliken är också viktig, för det är här du kan ändra sitterrelationer. Du kan ha 2 sitters. och du kan vara uppsatt som sitter för max 2 konton. Du ser ett antal rutor i sitterområdet; genom att bocka i eller bocka ur kan du välja vad din sitter skall få tillgång till att göra på ditt konto; helt enkelt, om du bockar i alla rutor så kan sittern göra det mesta av vad du kan göra på kontot, spara längst ner för ändringar under kontofliken. Lägg till en sitter genom att skriva in spelarnamnet i den tomma textrutan och tryck spara längst ner på sidan. Du kommer nu se namnet på det konto som är tillagt som sitter; genom att klicka på det lilla röda X:et bredvid namnet så avslutar du sitterrelationen. Kom ihåg; du kan ge sitteraccess för ditt konto men du kan inte själv sätta upp dig som sitter på någon annans konto: endast kontoägaren kan göra detta. 

Nästa område låter dig sätta ditt konto på radering; en period på 72 timmar (eller 3 dagar) måste först passera innan ditt konto raderas. Du kan när som helst under dessa 72 timmar avbryta din radering. 

Allra längst ner kan du välja om du vill ha prenumerera på nyhetsbrevet ifrån Travian. Det kan vara bra att hålla sig uppdaterad, så att bocka i rutan kan vara en god idé!


Har din fråga besvarats på ett tillfredsställande sätt?

Ja   Neutralt   Nej