Travian Answers

Låt oss börja med din fråga

Sök genom att besvara frågor

För att hitta ett svar, välj en huvudkategori och sedan en underkategori tills svaret visas nedan. Om du inte hittar det svar du söker på egen hand, har du en möjlighet att kontakta oss på slutet.

Jag har en fråga om...

Låt oss gå in på detaljer:

Sök via sidöversikt

Föredrar du söka via en vanlig sidöversikt som du känner igen från dina favoritwebbplatser? Inga problem alls, använd bara Answers sidöversikts-navigering för att hitta svaret.

Meddelanden och rapporter

  1. InGame Meddelanden (IGMs eller spelmeddelanden)
  1. Rapporter

 

InGame Meddelanden (IGMs eller spelmeddelanden)

Genom att klicka på IGM-ikonen (den allra sista av sidhuvudets flikar, med en bild av ett pergament och en fjäderpenna), kommer du omedelbart att vidarebefordras till din inkorg: därifrån kan du läsa och skriva nya meddelanden samt ta bort eller arkivera gamla sådana.

In Game Meddelanden, ofta förkortat IGM, är den primära meddelandfunktionen som erbjuds av Travian. och som gör det möjligt för dig att komunicera med andra spelare i spelet. Du kan även använda meddelandefunktionen för att kumunicera med Travianteamet i olika avseenden. Nedanför ser du hur den grundläggande layouten av en IGM ser ut. För att skriva ett IGM så klickar du på fliken "Skriv" i din inkorg. Därefter skriver du in namnet på spelaren du skall skicka ditt igm till i mottagarfältet. I version T4 finns det några nya funktioner i IGM-systemet, framför allt, kan systemet nu automatiskt registrera de första bokstäverna i mottagarens namn. Skriv in dessa och en rullgardinsmeny med förslag på mottagare kommer då att visas. Vidare har du även möjlighet att lägga till personer i din adressbok (klicka på den första ikonen till höger om mottagare, skriv in namnet på spelaren du vill lägga till och tryck på spara).


Nu när du har angivit en mottagare, kan du lägga till en överskrift, alternativt lämna det tomt. Så länge du angivit mottagare så kommer det att skickas. Nu kan du skriva ditt meddelande till spelaren och tryck sedan på skicka.


Var medveten om att våra regler inte tillåter påhopp, ohövligt språk eller förolämpningar. Dessa kan generera i en ban av ditt konto. Var därför noga med vad du skriver och fundera gärna en gång extra innan du trycker på skicka. 

Om du är medlem i en allians (och har fått rättigheter av din alliansledare) kan du skicka MassMeddelande till alla medlemmar i alliansen. Detta kan göras på två sätt: genom att skriva [ally] som mottagare i mottagarfältet, eller genom att klicka på den andra lilla ikonen till höger om mottagarfältet (den blå alliansikonen). Klicka på den lilla knappen och mottagaren kommer omedebart att ställas om till [ally]. När du skickar ett MM kommer alla spelare i din allians att ta emot meddelandet.

Om du är en Plus-användare kan du även lagra dina meddelanden i arkivet.

BBCode i IGMs

Du kanske har märkt det finns ytterligare en lista med alternativ precis ovanför meddelandetextområdet (den plats där du faktiskt skriver ditt meddelande). Titta på bilden nedan:

 

bbcode

 

Dessa knappar gör att du kan använda BB-​​koder i dina meddelanden. Det vill säga du kan t ex lägga till kursiv, fet eller understruken text, eller en kombination av alla tre! Och det finns några fler fiffiga alternativ också.

Vi har redan förklarat funktionen av de första tre knapparna. Det finns självklart fler och vi fortsätter nu med det sista tre knapparna. innan vi tar dem i mitten.

Dessa tre knappar tillåter dig att lägga till lite Traviantema i ditt meddelande. Du kan exempelvis lägga till små bilder på resurser (trä, lera, vete eller järn) i texten. Börja med att klicka på den första av de tre sista knapparna. Klicka sedan på den resurs som du vill visa och skriv i ett nummer efter koden. När det sedan skickas, visas koden som en liten bild av den valda resursen. Detta sparar inte bara tid utan ser också mycket trevligare ut.

 

bbcode

 

Om du klickar på den lilla knappen med ett vikingaansikte, så expanderar den och ger dig ett stort urval av smilies att välja mellan, som du sedan kan lägga till i dina meddelanden.

 

bbcode

 

Den sista knappen med ett svärd, ger dig ett urval av truppikoner att använda. De fungerar på samma sätt som resursknappen, det vill säga, klicka på ikonen och lägg till nummer (eller tvärtom) och sedan är allt klart.

 

bbcode

 

Då har vi bara de fyra knapparna i mitten kvar att gå igenom. Med den första kan du lägga till en allianslänk i ditt meddelande. Tryck på knappen, och mellan de två koderna skriver du in det exakta alliansnamnet. Du kan även skriva namnet och sedan markera det och klicka på knappen. Nästa knapp tillåter dig att lägga till länkar till spelare. Dessa kommer sedan att visas som länkar som tar dig vidare till alliansprofiler eller spelarprofiler. Nästa knapp ger dig möjlighet att länka till koordinater i spelet. Slutligen har vi knappen där du kan inkludera en rapport i ditt meddelande. Denna biten kan vara lite knepig. För att lägga till en rapport behöver du rapportens idnummer. Detta hittar du i adressfältet på din browser. Du kopierar den sista delen av länken och lägger den mellan två rapportkoder. När det är klart så bör det se ut ungefär så här: [rapport] 2187686 [/ rapport]. Det finns ytterligare alternativ för att skicka rapporter och vidare förklaringar kring detta hittar du här i Answers.

 

bbcode


Nu, genom att klicka på allra sista knappen (den till höger) kommer du att kunna förhandsgranska ditt meddelande och se hur det kommer att se ut när det har skickats.

 

bbcode


Sorteringsfunktion för meddelanden

En trevlig, men lite dold funktion är sortering enligt datum av rapporter
eller spelmeddelanden. Alla vet vi om det normal sättet att se ett igm eller
rapport, det vill säga den senaste ligger alltid högst upp.

sort_reportMen ibland kan det vara bra att se den äldsta rapporten eller IGM först. Det
är inget problem om du klickar på ordet "Skickat". Gör du detta så sorteras
rapporter och igm så att de äldsta ligger överst.

sort_report

Du försökte skicka för många meddelanden under kort tid

Om du försöker skicka iväg för många meddelanden på kort tid får du följande
felmeddelande:


Det är inget att oroa sig för. Vänta den tidsperiod som anges så kommer problemet att lösa sig av sig självt.


Rapporter

Rapporter är informationsmeddelanden som skickas av Travian för att ge dig information om händelser på ditt konto. Du får rapporter om du t ex har blivit attackerad av någon eller om någon skickat förstärkningar till dig.

En fullständig krigsrapport kommer endast skickas till dig vid en av följande situationer:

  • Du var försvararen.
  • Du var anfallaren och minst 1 trupp överlevde attacken.
  • Du var försvararen och du dödade minst 25% av fiendens trupper i in attack.

Rapporter för dina förstärkningar visar endast hur många av dina trupper som dog i en attack.

Om det var förstärkningar från mer än 10 byar och attacken inte orsakade några förluster, kommer förstärkande spelare inte att få någon krigsrapport på händelsen. 

Om du använder Pluskonto kan du sortera dina rapporter efter datum.
 .

Rapportikoner

Du kanske har märkt de olika ikoner framför dina rapporter. De lades tillför att göra det lättare  för dig att skilja mellan rapporterna. Men vad betyder de? Och hur kan du använda dem?

Rapporter är indelade i fyra grupper:

  • Handel
  • Förstärkningar
  • Attacker
  • Övrigt

Av den anledningen har också rapportikonerna indelats i fyra grupper

Handel:
mostly_lumber Köpmännen levererade främst trä
mostly_clay Köpmännen levererade främst lera
mostly_iron Köpmännen levererade främst järn
mostly_cropKöpmännen levererade främst vete

Förstärkningar
reinforcement_arrived Förstärkning anlänt

Attacker
won_attacker Vann som anfallare utan förluster
won_attacker Vann som anfallare med förluster
lost_attacker Förlorade som anfallare (ingen av din trupper återvände)
won_defender Vann som försvarare utan förluster
won_defender Vann som försvarare med förluster
lost_defender Förlorade som försvarare (ingen av dina trupper överlevde)
lost_defender Förlorade som försvarare utan förluster (detta betyder att du inte hade något försvar i byn)

Övrigt
miscellaneous Övrigt (t es. natar attack)
adventure Äventyrsrapport
animals_caught Ingen kamp ägde rum, men djur togs tillfånga
won_scout_attacker Vann scouting som anfallare
lost_scout_attacker Förlorade scoutning som anfallare
won_scout_defender Vann scoutning som försvarare
lost_scout_defender Förlorade scoutning som försvarare

Om du är osäker på innebörden av de olika ikonern så kan du enkelt dra
muspekaren över den så får du upp info vad det innebär.

ally_attack

Dessa ikoner hjälper dig att få en överblick över rapporterna i din inkorg.

Men de hjälper dig också att sortera dina allians attacker. För att använda
denna funktion behöver du bara klicka på någon av ikonerna på bilden ovan
och kommer då bara att se rapporter av denna typ (exempel finns på bilden
nedanför). Det ger dig även en möjlighet att se äldre rapporter igen.

sort_alliance_reports


Dessutom kan du också klicka på de 3 knapparna ovanför rapporttabellen. Knapp 1 är ett filter för attacker, knapp 2 för att försvar och om du trycker på knapp 3 kommer det inte att visa attacker från din egen allians (med mindre än 100 soldater och inga förluster). Om du är osäker på vad knapparna betyder, kan du återigen dra muspekaren över knapparna och få
denna info.

Dela med sig av krigsrapporter med ALLA spelare på samma server.

Du har möjlighet att dela dina krigsrapporter med alla spelare på servern

För att det skall fungera så kommer länkarna att se ut på följande sätt:
s6.travian.com/berichte.php id = 1168740 | 6063be47?

"Koden" efter | kan endast ses av dig (vilket innebär att den inte syns i attacköversikten för alliansen). Det är helt och hållet ditt beslut om du vill ge ut den fullständiga rapporten eller inte.

Om du ger ut den reducerade länken (s6.travian.com/berichte.php? id =
1.168.740) kan endast alliansens medlemmar samt sitters läsa rapporten.

Men om du ger ut den fullständiga länken ( s6.travian.com/berichte.php id =
1168740 | 6063be47) så kan alla spelare från den servern läsa rapporten.


Rapporter för kringliggande (närhetsrapporter)

T4 har en helt ny kategori av rapporter - dessa är rapporter för kringliggande (eller närhets rapporter), och de är annorlunda jämfört med de andra rapporterna som du kommer att se och ta emot i Travian.

För det första får man inte rapporterna på samma sätt som de andra när man handlar, attackerar eller försvarar sig. Om du vill se dem klickar du på rapport översiktsknappen i huvudmenyn,  därifrån väljer du den allra sista fliken som kallas "omgivning ". Dessa rapporter kommer att ge dig nyheter om händelser i din omgivning, oavsett om du har deltagit i dessa händelser eller inte. De kommer att förse dig med användbar information om din närmaste omgivning, som när en oas har plundrats,  en by har grundats eller när en strid har ägt rum i en närliggande by. Även byars namnändringar kommer att visas i dessa meddelanden. Tid och datum för händelsen visas också, liksom den spelare som orsakade händelsen . Till exempel, om någon ändrar sitt bynamn, kommer rapporten att visa vilken spelare som bytte bynamn, liksom det gamla och nya namnet.
Dock kommer rapporter om oasplundringar inte att visa plundrarens namn, inte heller kommer attackrapporter - om en spelare har angripits i närheten. Rapporten kommer att informera dig om att dessa spelare har blivit attackerade, men inte av vem.

Närhetsrapporterna kommer samtidigt som händelsen sker , du kommer alltid att ha en överblick över vad som hänt  . Du kan inte ta bort eller rensa dessa rapporter.


Har din fråga besvarats på ett tillfredsställande sätt?

Ja   Neutralt   Nej